Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

OLLA önöntöző edény

7.590 Ft
Mennyiség:
Elérhetőség: Hazai raktárról 1-2 munkanap
Cikkszám: TV-OLLA_POT

Az OLLA kerti öntözőt edény kisebb változata, cserepek, dobozok és egyéb edények számára, amelyekben növényeket termeszt.

  Ideális önöntöző rendszer a növények számára

 rendszeres vízellátás

 70-90%-kal kevesebb vízfogyasztás a hagyományos öntözéshez képest

 cseh agyagból készült a Cseh Köztársaságban

Súly: 0.8Kg

Leírás és Paraméterek

Részletes termékleírás

Az OLLA kerti önöntöző edény kisebb változata cserepek, dobozok és egyéb edények számára, amelyekben növényeket termeszt.

A mázatlan agyagtartályt a virágföldbe építik és vízzel töltik fel. A tartály kapilláris emelkedés révén biztosítja a vízellátást a mellé ültetett növények számára. A környező talaj így nem csak közvetlenül a cserép falából "szívja" a nedvességet, hanem a növények is érzékelik ezt a vízforrást, és gyökérzetüket a cserép felé fejlesztik. A növények ezután a szőrszerű gyökereikkel körbenőnek a tartály körül, és közvetlenül a nedves tartály falából szívják a vizet. Mondhatjuk, hogy a növények közvetlenül az OLLA tartályból "isszák" a vizet. Ez az öntözési módszer nem csak a növényt látja el rendszeres vízellátással az éppen szükséges mennyiségben, hanem az öntözéshez szükséges vízmennyiséget is jelentősen csökkenti. Ez akár 70-90%-kal csökkenti a vízfogyasztást a hagyományos öntözéshez képest, ahol a víz nagy része a felszíni párolgás révén elvész. A vízmegtakarítás mellett az OLLA időt is megtakarít nekünk, amelyet egyébként a rendszeres öntözésre kellene fordítanunk, mivel sokkal gyorsabb a tartályok vízzel való feltöltése, és nem kell olyan gyakran megtennünk, mint a felszíni öntözésnél.

Ugyanakkor a csökkentett vízfogyasztás mellett nő a termesztett növény hozama és csökken a gyomnövények mennyisége.

Az OLLA konténeres öntözés egy ezeréves technológia, amely még mindig az egyik leghatékonyabb és leggazdaságosabb öntözési módszer. Nincs egyszerűbb, tisztább és hatékonyabb módszer a növények vízellátására.

OLLA edény, a Cseh Köztársaságban készül cseh agyagból.

Tulajdonságok:

  • Ideális önöntöző rendszer a növények számára
  • rendszeres vízellátás
  • 70-90%-kal kevesebb vízfogyasztás a hagyományos öntözéshez képest
  • cseh agyagból készült a Cseh Köztársaságban

Súly: 0.8Kg